Informacije za obiskovalce

Informacije za obiskovalce

Mednarodna razstava mačk v hali Tivoli

11. in 12. maja 2024

 

Največje slovensko felinološko društvo - Felinološko društvo Ljubljana, kot eno izmed svojih poglavitnih aktivnosti, vsakoletno prireja mednarodno razstavo mačk. Na njej se po pravilih krovne zveze FIFe (Fédération Internationale Féline) za prestižne nazive najlepših (Best in Show) potegujejo pasemske in domače mačke. Razstave se običajno udeležijo razstavljavci in vzreditelji iz Slovenije, Hrvaške, Italije, Avstrije, Madžarske ter ostalih okoliških držav. 

 

Na naših razstavah je  po navadi možnost videti okoli 200 mačk številnih različnih pasem v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. Nekatere predstavnice pasem so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, kar je le še en razlog več za obisk naše razstave. 

 

Letošnjo razstavo FDL prireja 11. in 12. maja 2024, v veliki dvorani in drsališču hale Tivoli v Ljubljani. Lokacija ja namreč dobro dostopna, saj se nahaja na samem obrobju centra Ljubljane, poleg odličnih povezav mestnega potniškega prometa ponuja tudi široko ponudbo parkirnih mest v neposredni bližini lokacije.   

 

Obiskovalcem razstave bo namenjen bogat program in verjamemo, da bo dodal tisto piko na i, zaradi katere je razstava resnično vredna obiska:  

•možnost glasovanja za najlepšo mačko po izboru obiskovalcev in predstavitev zmagovalke, 

•predstavitev pasem mačk, 

•v sklopu tekmovalnega dela razstave izbor Best in Show in  Best of Best,

stojnice s pisano ponudbo izdelkov povezanih z mačkami

•ter risalni kotiček za otroke.

 

Oba dneva bomo za obiskovalce organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih tekmovalnih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12:00 uri in bo potekala preko celega dneva do finala, odvisno od razpoložljivosti mačjih manekenk.

 

Na razstavi bodo znova brezplačno dostope pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi. Tudi letos bo svoje delo predstavilo tudi društvo za zaščito in varstvo živali. Obiskovalci bodo imeli na številnih stojnicah tudi možnost nakupa raznoraznih pripomočkov za svoje kosmatince.

 

Razstava bo potekala 11. in 12. maja 2024 od 10:00 do 19:00 v soboto in od 10:00 do 18:00 v nedeljo v hali Tivoli (ledena dvorana, vhod s strani desno).

 

Vstopnina za odrasle je 8 EUR in za otroke 4 EUR. 

 

Za dodatne informacije in kontakt obiščite spletno stran društva na povezavi www.fd-ljubljana.si.    

 

Program za soboto:

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk

12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk

15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev

16:00 – Tekmovanje Best in Show

19:00 – Zaključek razstave

 

Program za nedeljo: 

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk

12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk

15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev

16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show

18:00 – Zaključek razstave