Informacije za razstavljavce

FIFe mednarodna razstava mačk v hali Tivoli (dvorana in drsališče Tivoli) v Ljubljani

11. in 12. maj 2024

 

Dragi razstavljavci! 

Veseli nas, da razmišljate, da bi se udeležili naše mednarodne mačje razstave, ki bo potekala 11. in 12. maja 2024, ponovno v hali Tivoli v Ljubljani. V nadaljevanju najdete nekaj pomembnih informacij glede same razstave. 

VHOD

Razstava se bo odvijala v veliki dvorani in drsališču hale Tivoli v Ljubljani (ledena dvorana), torej na istem mestu, kot zadnji dve leti. Vhod za obiskovalce in razstavljavce bo z desne strani, kot je razvidno iz spodnje slike. 

PARKIRANJE 

Parkiranje za razstavljavce je možno na parkirišču Tivoli II (skica: Parking Tivoli II). Parkirišče je plačljivo po veljavnem ceniku LPT (https://www.lpt.si/parkirisca/lokacije-in-opis-parkirisc/parkirisca-za-o...). 

 

 

POTEK RAZSTAVE

Veterinarska kontrola bo v soboto med 7:30 in 9:00 in v nedeljo med 8:00 in 9:00. Sojenje se prične ob 10. uri. 

Menjava razreda je možna do 10. ure.

Vse mačke morajo na vhodu obvezno opraviti veterinarski pregled, ki bo izveden skladno s slovensko zakonodajo ter FIFe pravili. Mačke morajo biti cepljene proti kalici in herpes virusu ter mačji kugi najmanj 15 dni pred razstavo. Vse mačke, ki potujejo iz drugih držav v Slovenijo morajo biti cepljene tudi proti steklini najmanj 21 dni pred razstavo. Čas veljavnosti posameznega cepljenja zapiše pooblaščeni veterinar v potni list oziroma potrdilo o cepljenju. Bele mačke morajo imeti veterinarsko potrdilo, da slišijo. Vse mačke morajo imeti mikročip.

Med celotnim potekom razstave morajo biti kletke mačk primerno opremljene in dekorirane, mačke pa morajo imeti na razpolago vodo, hrano in mačje stranišče. Na kletkah mačk in v celotni dvorani je prepovedano oglaševanje podjetij, ki niso uradni sponzor razstave. V kolikor zgoraj navedeni pogoji in veterinarske zahteve niso izpolnjeni, lahko organizator razstavljavca izključi iz razstave.  

Drugim živalim (psi, mačke obiskovalcev...) vstop v dvorano ne bo dovoljen.

Razstavljavci bodo svoje mačke sami predstavili sodnikom, razen med tekmovanjem za Best in show. Prosimo vas, da skrbno spremljate potek razstave in tekmovanja in mačke pravočasno prinesete do ustreznega sodnika. 

Zaključek razstave bo v soboto ob 19:00 in v nedeljo ob 18:00. Mačke morajo biti do takrat v kletkah. V kolikor mačko predčasno odstranite z razstave, si organizator pridružuje pravico, da ne izda certifikata.

Program za soboto:

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk

12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk

15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev

16:00 – Tekmovanje Best in Show 

19:00 – Zaključek razstave

 

Program za nedeljo: 

10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk

12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk

15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev

16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show

18:00 – Zaključek razstave

 

OSTALE POMEMBNE INFORMACIJE 

Vsak razstavljavec ob registraciji dobi 2 zapestnici, s katerima ima dostop do razstavnega prostora.

V vsakem sektorju smo za vas priskrbeli po dve mizi, ki jih lahko uporabljate za pripravljanje vaših mačk. Prosimo vas, da ste pri tem solidarni do ostalih razstavljavcev. Stole prinesite s seboj. 

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani FDL: www.fd-ljubljana.si oziroma preko elektronske pošte info@fd-ljubljana.si.