Informacije za obiskovalce

Mednarodna razstava mačk Ljubljana 2016
27. in 28. februar 2016
Biotehniški izobraževalni center v Ljubljani
 

Razstava bo potekala 27. in 28. februarja 2016 od 10.00 do 18.00 v prostorih Biotehniškega izobraževalnega centra na Ižanski cesti 10 v Ljubljani. Vstopnina za odrasle je 6 EUR in za otroke 3 EUR.

V času naše razstave se zna zgoditi, da bodo parkirna mesta okoli BIC-a precej zasedena. V ta namen priporočamo še eno lokacijo v bližini: Grubarjevo nabrežje ob Ljubljanici na Prulah. Parkirna mesta so sicer plačljiva (0.40€/h), vsekakor pa je to boljša alternativa plačevanju morebitne kazni za nepravilno parkiranje, kajne?

 
Program za soboto:
10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim izborom najlepšega legla)
18:00 – Zaključek razstave
 
Program za nedeljo:
10:00 – Pričetek razstave in ocenjevanje mačk
12:00 – 14:00 – Predstavitev posameznih pasem mačk
15:00 – Razglasitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
16:00 – 18:00 – Tekmovanje Best in Show (s posebnim izborom najlepših veteranov)
18:00 – Zaključek razstave
 
V soboto, 27. in nedeljo, 28. februarja 2016 Felinološko društvo Ljubljana ponovno prireja vsakoletno mednarodno razstavo mačk, kjer se bodo za prestižne nazive najlepših potegovale pasemske in domače mačke. 
 
Na ogled bodo različne pasme mačk v pisanih barvnih odtenkih, od enobarvnih do večbarvnih, progastih, pikastih ali brez vzorca, od dolgodlakih do tistih brez dlake, od velikih do malo manjših. 
 
Na ljubljanski mednarodni razstavi mačk v dveh razstavnih dneh običajno sodeluje okoli 200 pasemskih mačk in tudi nekaj domačih hišnih muc. Nekatere pasemske predstavnice so v slovenskem prostoru zelo redke ali pa jih celo ni, zato je to še en razlog več za obisk tovrstne razstave.
Obiskovalcem bo tokrat namenjen še posebej bogat program, za katerega verjamemo, da si ga bodo z veseljem ogledali:
  • predstavitev pasem mačk
  • predstavitev najlepše mačke po izboru obiskovalcev
  • izbor Best in Show in Best of Best, ki je del tekmovalnega dela razstave (BIS - najlepša mačka v posamezni kategoriji, BOB - najlepša mačka celotne razstave)
  • risalni kotiček za otroke
 
V soboto bomo v okviru BIS tekmovanja izbrali tudi najlepše leglo mladičev, v nedeljo pa najlepše predstavnike veteranov, to so mačke stare 7 let ali več.
 
Oba dneva pa bomo za obiskovalce organizirali podrobnejšo predstavitev nekaterih pasem iz vseh štirih skupin mačk. Predstavitev se bo pričela ob 12.00 uri.
 
Na razstavi bodo znova brezplačno dostopne pisne in ustne informacije o pravilni oskrbi mačk in življenju z njimi, prav tako pa se bo tudi letos predstavilo društvo za zaščito in varstvo živali.